Hier en nu

Feb 18th, 2010 | By De Bloggers | Category: Features, Over Liefde, Wormgaatjes

Als je bezig bent met wat je wil dat een relatie volgens jou zou kunnen/moeten worden in plaats van met wat het is, hou je jezelf weg uit het hier en nu. Je bent bezig met iets wat nog niet bestaat en misschien ook nooit zal bestaan buiten je denkwereld. Als je niet in het hier en nu leeft is het heel moeilijk om dingen op hun beloop te laten, om het te laten zijn wat het is. Om het te voelen, te laten vloeien, dingen de kans te geven.

Je hoort maar weinig mensen over hun relatie zeggen: “We zien wel, ik weet het nog niet precies.” Dat lokt ook reacties uit van “Je weet het nog niet precies? Wat is dat voor rare insteek. Je gaat er toch wel voor?”. “Ja, ik ga ervoor, voor wat het is, in het hier en het nu, voor de liefde.”

2 Comments to “Hier en nu”

  1. Een Lezer (Eelco) says:

    Misschien omdat veel onderwerpen geen gemakkelijke keuzes betreffen. Misschien omdat veel onderwerpen niet onder ‘wie zien wel’ te plaatsen zijn. Twee personen die zeggen ‘we zien wel’, zetten nooit de stap om samen te gaan wonen. Zolang één van de twee zegt: “Kinderen? We zien wel, ik weet het nog niet precies.”, komen er geen kinderen. Zulke dingen lijken mij altijd te beginnen met ‘het bezig zijn met waar jij wilt dat je relatie heen gaat’.

    Ik merk (en weet) dat wij vrij anders denken over relaties en liefde. Dat is ook de reden waarom ik dit zo interessant vind en hoop dat je ook gaat reageren op reacties die geschreven worden. Misschien is mij toch ooit uit te leggen, waarom iemand er zo anders over denkt als ik.

  2. De Bloggers says:

    Als je leeft in het hier en nu, kun je in dat hier en nu natuurlijk wel intenties hebben. Maar die hoeven niet te worden uitgevoerd. Een volgende dag, in een nieuw hier en nu, kun je inmiddels inzichten hebben die je op dat moment doen besluiten van een intentie af te zien. Als je bezig bent met waar je relatie heengaat, kan dat in de vorm van een intentie zijn, maar ook van een verwachting. Als aan een verwachting niet wordt voldaan, geeft dat teleurstelling: een beeld valt in duigen. Een intentie komt van binnenuit, in het hier en nu. Als een intentie verandert, valt er niets aan gruzzelementen.

Leave a Comment