Over liefde (intro)

Feb 10th, 2010 | By De Bloggers | Category: Features, Over Liefde, Wormgaatjes

“Hij houdt nooit echt rekening met me. Uiteindelijk is hij het die bepaalt waar we met vakantie heengaan, of wat we in het weekend gaan doen. Dat valt me toch wel van hem tegen.”
“In het begin had hij alleen maar oog voor mij, maar ik zie hem nu regelmatig naar andere vrouwen kijken. Laatst op een feestje leek hij helemaal geen oog voor me te hebben. Dat vind ik niet kunnen.”
“Af en toe heb ik behoefte aan een goed gesprek, over hoe het gaat tussen ons. Maar het komt zelden zo ver. En als we dan een keer praten, dan begrijpt hij niet wat ik bedoel. “Het gaat toch prima allemaal?” zegt hij dan. Het gaat helemaal niet prima. Hij ziet niet wat ik nodig heb.”
“We kennen elkaar nu een paar jaar, ik denk dat we maar eens moeten gaan samenwonen. Hij wil nog niet, ik vraag me af wat er mis is.”
“Ik heb zoveel in je geinvesteerd….”
“Wat ben je ondankbaar…Ik heb je altijd alles gegeven, alles gedaan om het je naar de zin te maken, wat wil je nog meer?”
“Jij bent de enige in mijn leven…”
“Ik had toch wel verwacht dat je mij mee zou vragen, schaam je je voor me?”
“Ik kan mijn leven echt niet meer zonder je voorstellen”
“Sinds ik jou ken heb ik pas echt het gevoel dat ik leef!”

Dit soort uitspraken hoor je regelmatig op het gebied van liefdesrelaties. Zijn dit wel liefdevolle uitspraken? Is er in zo’n relatie wel sprake van liefde? Is er niet sprake van wat men dénkt wat liefde is? In de categorie ‘Over liefde’ komen dit soort kwesties aan de orde.
Liefde is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van relaties met mensen om ons heen. Liefdesrelaties, familierelaties, vriendschapsrelaties, zakenrelaties, relaties met collega’s, allemaal vormen waarmee we in het dagelijks leven te maken hebben en die we daarom (her)kennen. En het is van daaruit makkelijk te vertalen naar (meer) macro-situaties als de landelijke politiek of international conflicten.
Naast relaties met mensen hebben we natuurlijk ook nog relaties met allerlei concrete en abstracte zaken, die ook op een of andere manier te maken hebben met liefde. Ook daar vind je posts over.

De teksten met het ‘gedachtengoed’ worden verluchtigd en geillustreerd op andere plaatsen op de site. In de categorie ’Lering&Vermaak’ vind je onder andere cases, dialogen, mooie songs, verhalen waarin je op een of andere manier ‘leven vanuit liefde’ terugvindt (of juist niet).
Onder de knop ’Kort&Krachtig’ vind je de belangrijkste dingen kort en krachtig omschreven terug. Samenvattingen waarnaar je kunt teruggrijpen als dat nodig is.

Blader door de site, laat alles op je inwerken, geef er de betekenis aan die bij je past. En realiseer je dat ‘leven vanuit liefde’ een werkwoord is.

Leave a Comment